Paloma tuseste

Mă transform în instituție de marketing. Pînă ieri nici nu voiam să aud de fb, iar acum mă trezesc în situația că cer de la el din ce în ce mai multe. Mi-am pierdut cîteva zile încercînd să înțeleg ce se întîmplă înăuntru și căutînd aplicații care să-l facă atomic, să adune postările din blog… corpul postării și nu doar un link. Mi-am pierdut vremea degeaba. Nu l-am făcut atomic și deja observ semnele unei dependențe. Arată toate în jurul meu ca în jurul unui om cu o dependență, dispărut undeva. Trebuie să mă declar învins, să las lucrurile așa cum sînt și să-mi văd de treaba. 

Mai ales că scandalul e cît casa, declarațiile iresponsabile ale premierului Ponta și reacțiile lumii mă aduc la vechea temă. Poate că e momentul să nu mai aștept și să-mi fac textul pe care l-am tot amînat, dintr-o stupizenie neversomilă.

*

Există în blocul de alături o doamnă care, mai nou, își petrece ziua și noaptea în balcon, emițînd o tuse delicată și feminină, floarea sonoră a unui tabagism cronic. Dar acum tusea e convulsivă și e însoțită de un set de sunete oribile. Își curăță energic hornul de materia care s-a adunat acolo, spre disperarea vecinilor, preț de cîteva minute, pînă cînd cineva nu mai rabdă și îi strigă de undeva din casă: Paloma, ce mai face medicul tău?