jurnal: halucinări – politice

E 12 și aș face bine să dorm, mai ales că ne-am întors rupți după cîteva zile intense și stranii. Dar nu pot. În parcul de sub balcon se produce un eveniment electoral. PPul vrea primar popular în Salamanca, la alegerile din 24 mai. Se vorbește despre sentido comun, ceva ce Spania trebuie să recupereze. Auzi vorbă… La 12  noaptea, la 12 noaptea vor să recupereze bunul simț. Cineva de la un etaj de sus e de acord cu mine, își scutură cu nădejde cuverturile. Nu-mi ajunge politicul românesc care-mi strică somnul, acum răsună dormitorul de demagogii spaniole.

Ce-o face Carlos în căsuța lui de pe rîu? Doarme.

Later edit.

Pînă la urmă, toată povestea s-a încheiat în răcnetele supărate ale unor șmecheri în bluze de trening și hanorace Puma – le-au dat tîrcoale așteptînd să li se oprească stația. Din mesajele pe care le zbierau agitați am înțeles că nu-i durea prea tare de somnul cartierului. Erau membrii celeilalte secte. Cabrones! Si se puede!

Se puede un cacat! Dejadnos dormir!

Q mi-a zis azi-dimineață în poarta școlii că azi-noapte fix la 12 a început campania electorală pentru locale. Aha… de-asta fac așa urît! Și o țin așa pînă se termină? Eu unde o să dorm, în dulap?