Theresa May

Theresa May aruncă vina pe companiile de internet pentru propaganda ISIS. Cu alte cuvinte, nu tu, legiuitorul, care ar trebui să producă legi noi care să definească conceptul de apologie a terorismului, propagandă, whatever, astfel ca un întreg aparat juridic și polițienesc să poată emite mandate, închide conturi social media, aresta armata de propovăduitori ai terorii, de demenți-dinamită ești de vină, complet nesincronizat cu noile mijloace ticăloase și parșive ale unui război mai absurd ca niciodată, ci companiile.

În virtutea acestei logici, ar putea închide fabricile de cuțite, de mașini și de pantofi pe care le folosesc teroriștii.

O scîrboasă manieră de deresponsabilizare, de mascare a eșecului și a neputinței, o dovadă bubuitoare și costisitoare de prostie, în fața unei tragedii care în condițiile astea se poate reproduce nestînjenită.

Later edit

Și toată această gîngăveală tîmpită se întîmplă cînd noi, lumea fină, căscăm ciocul la gloriosul film biografic Snowden în care sistemul ne vigilează prin online fiecare pîrț și ne oripilăm și dăm în fandacsii conspiraționiste. Vremurile ne crăcănează mintea să încapă în ea paradoxul. Încă unul.

And… just to put a tip to the shit. Thursday Comey testifies before Congres. Is Trumputin going to jail before Johannis is paying him the historical visit the edge of civilisation mutants dream at?  The last season of Games of The Thrones is just about to begin, as the winter is coming. In the middle of the summer.