Despre autor

 

ABZ_4680M-am născut în Craiova, în mai 1971. N-am reușit să-mi onorez locul de naștere cu un pedigree de oltean, pentru că părinții mei au venit din nord. Povestea rădăcinilor nu m-a inspirat niciodată foarte tare. Un filozof german spune că oamenii nu au rădăcini, ci picioare. Îi dau dreptate. Dacă-ți sapi originea mai mult de 3-4 generații, începi să înțelegi cum vine treaba asta cu picioarele – cînd dă de dracu` lumea începe să mișune spre locuri însorite. Să nu exagerăm, dracul, de cele mai multe ori, e un seamăn de-al omului. În această clipă, singura rădăcină pe care mi-o recunosc e limba română – și tot ce însemnă ea. Același filozof german spune că e mult mai mult decît un ogor și 20 de copaci.

Sînt căsătorit cu scriitoarea Luminița Marcu.
Am două fiice – Alexandra Mara și Maria Victoria.

VOLUME PUBLICATE

Proze scurte

Ultimul capitol (2001, editura Mașina de scris / premiul revistei România literară pentru debut)

Zidul moale (2005, editura Polirom)

Romane

1989 (2014, editura Polirom / premiul pentru cea mai buna carte a anului – beletristică – în gala Bun de tipar – premiile industriei de carte)

TRADUCERI

Am tradus din literatura americană în jur de 10 autori (William Burroughs, John Dos Passos, Hunter Thompson, Beat Easton Ellis, Hubert Selby, Jr., David Eggers, Augusten Burroughs, David Foster Wallace etc).

Reclame