Despre autor

S-a născut în Craiova, în mai 1971. N-a reușit să-și onoreze locul de naștere cu un pedigree de oltean, pentru că părinții săi au venit din nord. Povestea rădăcinilor nu l-a inspirat niciodată foarte tare. Un filozof german spune că oamenii nu au rădăcini, ci picioare. Autorul îi dreptate. Dacă-ți sapi originea mai mult de 3-4 generații, începi să înțelegi cum vine treaba asta cu picioarele – cînd dă de dracu` lumea începe să mișune spre locuri însorite. Să nu exagerăm, dracul, de cele mai multe ori, e un seamăn de-al omului. În această clipă, singura rădăcină pe care și-o recunoaște e limba română – și tot ce însemnă ea. Același filozof german spune că e mult mai mult decît un ogor și 20 de copaci.

E căsătorit cu scriitoarea Luminița Marcu.
Are două fiice – Alexandra Mara și Maria Victoria.

VOLUME PUBLICATE

Proze scurte

Ultimul capitol (2001, editura Mașina de scris / premiul revistei România literară pentru debut)

Zidul moale (2005, editura Polirom)

Romane

1989 (2014, editura Polirom / premiul pentru cea mai buna carte a anului – beletristică – în gala Bun de tipar – premiile industriei de carte)

Apare în diverse antologii de proză contemporană, ultima fiind Mică istorie a unui secol mare (2018, editura Arthur)

TRADUCERI

A tradus din literatura americană peste 10 titluri (William Burroughs, John Dos Passos, Hunter Thompson, Beat Easton Ellis, Hubert Selby, Jr., David Eggers, Augusten Burroughs, David Foster Wallace etc).