Despre autor

 

ABZ_4680S-a născut în Craiova, în mai 1971. N-a reușit să-și onoreze locul de naștere cu un pedigree de oltean, pentru că părinții săi au venit din nord. Povestea rădăcinilor nu l-a inspirat niciodată foarte tare. Un filozof german spune că oamenii nu au rădăcini, ci picioare. Autorul îi dreptate. Dacă-ți sapi originea mai mult de 3-4 generații, începi să înțelegi cum vine treaba asta cu picioarele – cînd dă de dracu` lumea începe să mișune spre locuri însorite. Să nu exagerăm, dracul, de cele mai multe ori, e un seamăn de-al omului. În această clipă, singura rădăcină pe care și-o recunoaște e limba română – și tot ce însemnă ea. Același filozof german spune că e mult mai mult decît un ogor și 20 de copaci.

E căsătorit cu scriitoarea Luminița Marcu.
Are două fiice – Alexandra Mara și Maria Victoria.

VOLUME PUBLICATE

Proze scurte

Ultimul capitol (2001, editura Mașina de scris / premiul revistei România literară pentru debut)

Zidul moale (2005, editura Polirom)

Romane

1989 (2014, editura Polirom / premiul pentru cea mai buna carte a anului – beletristică – în gala Bun de tipar – premiile industriei de carte)

Apare în diverse antologii de proză contemporană, ultima fiind Mică istorie a unui secol mare (2018, editura Arthur)

 

TRADUCERI

A tradus din literatura americană în jur de 10 titluri (William Burroughs, John Dos Passos, Hunter Thompson, Beat Easton Ellis, Hubert Selby, Jr., David Eggers, Augusten Burroughs, David Foster Wallace etc).

Reclame